Shoppingvagnar för trappor

En shoppingvagn är väldigt smart när du ska handla. Men om du bor på ett ställe med mycket trappor kan en traditionell shoppingvagn vara en utmaning att få upp över trappstegen. Det finns det dock en lösning på eftersom det finns shoppingvagnar som är konstruerade för att lättare passera trappor.

Shoppingvagnar för trappor är konstruerade med ...

En shoppingvagn är väldigt smart när du ska handla. Men om du bor på ett ställe med mycket trappor kan en traditionell shoppingvagn vara en utmaning att få upp över trappstegen. Det finns det dock en lösning på eftersom det finns shoppingvagnar som är konstruerade för att lättare passera trappor.

Shoppingvagnar för trappor är konstruerade med specialhjul så det är lätt att köra både upp och ner för trappor. Det blir därför lättare för dig när shoppingvagnen är tyngre och dina varor håller sig intakta. Hos Senior24.se kan du kika på våra shoppingvagnar för trappor från märken som Andersen Shopper och Rolser.

Mer

Shoppingvagnar för trappor Det finns 2 produkter.

Visar 1 - 2 av 2 artiklar
Visar 1 - 2 av 2 artiklar

Överväg detta innan du köper en shoppingvagn för trappor.

Med en traditionell shoppingvagn ska du använda en hel del styrka för att få upp den för en trappa när den är fylld med varor. I dessa situationer är fördelen med en shoppingvagn reducerad. Väljer du däremot en shoppingvagn för trappor är den tillverkad med smarta specialhjul som består av 3 mindre hjul. Det gör att det blir förhållandevis lätt att både komma upp och ner för trappor.

Så väljer du den rätta shoppingvagnen för trappor
När du ska välja en shoppingvagn för trappor består den av tre olika delar. Kvaliteten på de enkla delarna är värda att titta närmre på innan du beslutar dig för vilken shoppingvagn till trappor som passar dig. Utöver ska du undersöka vilken belastning shoppingvagnen klarar. Det är alltså fyra saker du ska vara uppmärksam på:

- Shoppingväskan
- Ramen
- Hjulen
- Belastningen

Shoppingväskan
Du ska först och främst undersöka om shoppingväskan är tillverkad i slitstarkt material, så att den kan hålla en lång tid framöver. En annan viktig sak som är viktig i förhållande till svenskt väder är om väskan är vattenavvisande så att dina varor tål en tur i regnet. Det är naturligtvis bäst om den är helt vattentät.

Sist men inte minst kan det vara en fördel om shoppingväskan kan tvättas. Det är väldigt praktiskt med en avtagbar shoppingväska som kan tvättas om den börjar bli smutsig eller om ett livsmedel gått sönder.

Ramen
I förhållande till ramen, som är grunden för shoppingvagnen, kan du ställa dig själv följande frågor:

- Verkar ramen robust eller är det tunt och ostabilt?
- Har du möjlighet för att fälla ihop ramen så att det tar mindre plats när du inte använder det?
- Är det justerbar handtag som kan ställas in efter din höjd?

Hjulen
I förhållande till hjulen är det några saker som är särskilt viktiga för att du ska bli glad för din shoppingvagn. Det är alltid bra med mjuka och stötabsorberande hjul så att du lätt och snyggt kan gå med din shoppingvagn på ojämnt underlag. Utöver detta så är det att föredra att shoppingvagnen för trappor är utrustad med robusta hjul som är tillverkade för att klara just trappor.

Belastning
Hur stor belastning shoppingvagnen ska rymma är upp till dig och dina inköpsvanor. Det är viktigt att du är uppmärksam på hur mycket shoppingvagnen klarar, om du ska handla in stort.