Shoppingvagnar för trappor

Shoppingvagnar och dramaten vagnar för trappor är konstruerade för att lätt kunna köras upp och ner för trappor. De är utrustade med specialhjul som gör det enkelt att gå upp och ner för trappor utan att innehållet i shoppingvagnen blir skadat.

Shoppingvagnar för trappor är solida konstruktioner som tål belastning vid användning på trapporna men samtidigt är de konstruerade till en låg vikt för att enkelt kunna köra med på andra underlag än trappor.

Om du sällan har behov för att köra med många varor upp för trappor, så rekommenderar vi dock en traditionell shoppingvagn med 2 hjul eller en med 4 hjul, då dessa är lättare att manövrera rent generellt. De avancerade trapphjulen kan göra att trapp shoppingvagnen är lite svår att styra på fast underlag om den är lastad tungt.

Shoppingvagnar för trappor är försedd med smarta specialhjul som består av tre mindre hjul. De klättrar lätt i trappor, även relativt höga trappsteg, när du drar shoppingvagnen efter dig. Den klarar även sneda trappor. Om shoppingvagnen är mycket lastad krävs det dock en del krafter för att dra den uppför trappan.

De smidiga gummihjulen gör att trappshoppingvagnen är mycket tyst att köra med på asfalt.

Vi har shoppingvagnar till trappor från Andersen Shopper och Rolser, båda är shoppingvagnar i gedigen kvalité med vikt på detaljerna. De är försedda med robusta inköpsväskor som rymmer stora inköp.

Underkategorier

  • Andersen Shopper

    Shoppingvagnar speciellt för användning i trappor från Andersen Shopper - se här.

  • Rolser

    Shoppingvagn speciellt för användning i trappor, se alternativen från spanska Rolser här.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt

Överväg detta innan du köper en shoppingvagn för trappor.

Med en traditionell shoppingvagn ska du använda en hel del styrka för att få upp den för en trappa när den är fylld med varor. I dessa situationer är fördelen med en shoppingvagn reducerad. Väljer du däremot en shoppingvagn för trappor är den tillverkad med smarta specialhjul som består av 3 mindre hjul. Det gör att det blir förhållandevis lätt att både komma upp och ner för trappor.

Så väljer du den rätta shoppingvagnen för trappor
När du ska välja en shoppingvagn för trappor består den av tre olika delar. Kvaliteten på de enkla delarna är värda att titta närmre på innan du beslutar dig för vilken shoppingvagn till trappor som passar dig. Utöver ska du undersöka vilken belastning shoppingvagnen klarar. Det är alltså fyra saker du ska vara uppmärksam på:

- Shoppingväskan
- Ramen
- Hjulen
- Belastningen

Shoppingväskan
Du ska först och främst undersöka om shoppingväskan är tillverkad i slitstarkt material, så att den kan hålla en lång tid framöver. En annan viktig sak som är viktig i förhållande till svenskt väder är om väskan är vattenavvisande så att dina varor tål en tur i regnet. Det är naturligtvis bäst om den är helt vattentät.

Sist men inte minst kan det vara en fördel om shoppingväskan kan tvättas. Det är väldigt praktiskt med en avtagbar shoppingväska som kan tvättas om den börjar bli smutsig eller om ett livsmedel gått sönder.

Ramen
I förhållande till ramen, som är grunden för shoppingvagnen, kan du ställa dig själv följande frågor:

- Verkar ramen robust eller är det tunt och ostabilt?
- Har du möjlighet för att fälla ihop ramen så att det tar mindre plats när du inte använder det?
- Är det justerbar handtag som kan ställas in efter din höjd?

Hjulen
I förhållande till hjulen är det några saker som är särskilt viktiga för att du ska bli glad för din shoppingvagn. Det är alltid bra med mjuka och stötabsorberande hjul så att du lätt och snyggt kan gå med din shoppingvagn på ojämnt underlag. Utöver detta så är det att föredra att shoppingvagnen för trappor är utrustad med robusta hjul som är tillverkade för att klara just trappor.

Belastning
Hur stor belastning shoppingvagnen ska rymma är upp till dig och dina inköpsvanor. Det är viktigt att du är uppmärksam på hur mycket shoppingvagnen klarar, om du ska handla in stort.