Resväskor Det finns 3 produkter.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar
Visar 1 - 3 av 3 artiklar

Hur man väljer rätt resväska för resan

Som äldre är det normalt sätt några förhållanden som gör att man måste ta extra hänsyn i valet av väska. En väska utan hjul måste bäras och det är inte det optimala valet om du inte har kraft eller styrka till att själv bära väskan.

Ska du ha en väska är det naturligtvis viktigt att den ska bevara samt skydda dina saker under en resa. Men när du som äldre är på jakt efter en väska är det viktigt att ta hänsyn till dig själv samt din ålder genom att titta på flera faktorer.

Vad väger själv väskan?
Hur mycket väskan väger är viktig information för äldre. En väska ska helst vara så lätt som möjligt då en lättviktsväska är lättare att hantera när den är fylld. Väskan är också lättare när du ska lyfta upp den på bagagebandet, in i bilen eller upp för ett par trappsteg.

Ska väskan ha 2 eller 4 hjul?
Hos Senior24.se kommer vi alltid rekommendera en väska med 4 hjul då det kommer ge dig fler fördelar. Med en väska med 4 hjul ska du inte själv bära vikten på väskan när du kör med den. Utöver det är en väska med 4 hjul generellt mer behaglig att köra med då du bara ska putta den ganska lätt. Går du bland många människor eller ska igenom smala områden är en väska med 4 hjul också mycket lättare att manövrera runt med.

Andra övervägningar vid köp av väska
Innan du väljer vilken väska du ska köpa är det andra övervägningar som du kan göra, så som:

- Väskans kapacitet: Anges i antal liter. Hitta en väska som matchar den typ av resa du ska iväg på. Är ditt resmönster mycket olikt kan du välja ett så kallat väsk-set som passar ditt behov.

- Soft- eller hardcase: Om det ska vara en soft- eller hardcase väska låter vi vara upp till dig, din smak och preferenser. Skillnaden på dem är minimal med den utveckling som sker inom väskindustrin.