Toalettstolar och toalettförhöjare

Som äldre kan det vara att man blivit mer motoriskt utmanad, en smula gångbesvärad eller mer eller mindre osäker i förhållande till balansen. Därför kan en vardaglig sak som att gå på toaletten vara lite av en utmaning.

Ett toalettbesök kan därför kräva hjälp i form av olika typer av hjälpmedel som kan ge lite extra stöd och underlätta toalett...

Som äldre kan det vara att man blivit mer motoriskt utmanad, en smula gångbesvärad eller mer eller mindre osäker i förhållande till balansen. Därför kan en vardaglig sak som att gå på toaletten vara lite av en utmaning.

Ett toalettbesök kan därför kräva hjälp i form av olika typer av hjälpmedel som kan ge lite extra stöd och underlätta toalettbesöket. Hos Senior24.se har vi samlat hjälpmedel så som toalettstolar och toalettförhöjare i denna kategori.

Mer

Toalettstolar och toalettförhöjare Det finns 6 produkter.

Visar 1 - 6 av 6 artiklar
Visar 1 - 6 av 6 artiklar

Val av hjälpmedel till toaletten

En toalettförhöjare kan vara till stor nytta för äldre människor som har svårt att sätta sig och resa sig från toaletten. På grund av förhöjningen kommer det därmed inte vara så långt ner när du ska sätta dig eller resa dig. Det finns toalettförhöjare i olika höjder så att du kan välja höjd efter ditt behov.

Har du behov för en hjälpande hand?

Toalettförhöjare kan vara en bra lösning och hjälp för vardagliga toalettbesök. Några har dock fortfarande behov för en extra liten handsträckning. Känner du behov för lite mer hjälp kan ett stödhandtag vid toaletten vara en möjlighet.

Du kan också välja en toalettförhöjare med armstöd om du har behov för extra stöd när du är på toaletten. Toalettförhöjare med armstöd ska monteras fast på toaletten för störst möjliga säkerhet.

2 i 1 modellen

Har du behov för hjälp vid toalettbesök och i duschen kan en toalettstol vara ett praktiskt hjälpmedel. Toalettstolen kan nämligen vara hjälpsam med stöd både när du är på toaletten och när du är i duschen. Med en toalettstol behöver du inte både en toalettförhöjare och en duschstol.

Välj efter ditt konkreta behov

Det kan vara svårt att välja en toalettstol eller en toalettförhöjare då det inte är så vanligt att köpa en sådan. Vi rekommenderar därför att du tar hänsyn till just dina behov och följande:

- Hur avancerat ska hjälpmedlet vara?
- Hur hög ska toalettförhöjaren vara?
- Ska det vara en utgåva med eller utan lock?
- Har du behov för hjälp för både dusch- och toalettbesök?