Rullator m underarmstött

Rullator m underarmstött

Det finns 2 produkter.

Visar 1-2 av 2 objekt

Vad är en rullator med underarmsstöd?

När det kommer till rullatorer är det en rad av möjligheter på marknaden. Här är exempelvis rullator med underarmsstöd som kanske kan vara rätt för dina behov.
I förhållande till traditionella rullatorer sitter de två handtagen annorlunda på rullatorer med underarmsstöd. Normalt sitter handtagen omkring din handled om du har armarna längs med sidan. På denna typ rullator kan du ha dina armar i en liggande position med vinkelrätta armbågar.

Vad är fördelen med en rullator med underarmsstöd?
Rullatorer med underarmsstöd är en fördel om du lider av artrit då du kan använda bägge dina underarmar som stöd samt för att hålla balansen. Utöver kan en rullator med underarmsstöd också användas i samband med en operation eller rehabilitering där du har behov för att gå upprätt hela tiden men inte har krafterna för det. Den största fördelen med en rullator med underarmsstöd är att du har möjlighet för att gå mycket upprätt utan att det kräver för mycket av dig.

Hos Senior24.se kan du hitta rullatorer med underarmsstöd om du lider av artrit eller har genomgått en operation. Topro Troja och Tiger har bägge underarmsstöd eftersom de är speciellt tillverkade för det ändamålet.

Är beräknad för inomhusbruk
Rullatorer med underarmsstöd är beräknade för inomhusbruk. Det beror på att en rullator med underarmsstöd är en del högre än andra rullatorer och därför är tyngdpunkten inte den samma. Det rekommenderas därför inte att dessa rullatorer används utomhus då stödet inte kommer vara optimalt. Utöver detta gör höjden också att det är lättare att tippa rullatorn om du använder den på ojämn terräng, backar osv.