Sovrummet

Sängar och tillbehör till sovrummet

Sovrummet Det finns 3 produkter.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar
Visar 1 - 3 av 3 artiklar

Hjälpmedel som gör livet i sovrummet lättare

För att kunna få en god natts sömn är det viktigt att sovrummet är inrett både praktiskt och komfortabelt. Ett sovrum ska fungera optimalt för den äldre. Hos Senior24.se kan du hitta diverse hjälpmedel till sovrummet som kan hjälpa dig eller en familjemedlem.

Är det svårt att komma i och upp ur sängen?

Du har säkert inte tänkt på det tidigare, men sängar tillverkas i en låg höjd vilket kan besvärliggöra både i- och urstigning av sängen, speciellt för äldre människor.

För att göra i- och urstigningen av sängen lättare kan sängförhöjare och klossar vara lösningen på problemet. Det finns olika höjder på sängförhöjare, men för det mesta räcker det med att höja sängen 7 cm.

Ett sängbord kan hjälpa med att öka trivseln

Ett sängbord på hjul ska inte förväxlas med ett normalt nattduksbord då dessa har helt olika funktioner. Att ha ett sängbord med hjul som kan ställas in i önskad höjd kan hjälpa med att öka trivseln i sängen.

Genom att ha ett sängbord på hjul i sovrummet kan du läsa innan du somnar eftersom bordsplattan kan lutas. Om du är sängliggande en längre tid kan bordet användas när du ska äta eller till att ha diverse saker på så att de är innanför räckvidd.

Få hjälp att somna och vakna

Om du har behov för hjälp för att somna eller vill vakna till en bra upplevelse på morgonen, kan du exempelvis titta på våra lampor så som Beurer WL70 Dagsljuslampa – Wake-Up Light.