Hälsa

Hälsomätare, Blodtrycksmätare och Blodsockermätare - Här hittar du hälsomätare från Omron, Beurer och iHealth

Hälsa Det finns 4 produkter.

Visar 1 - 4 av 4 artiklar
Visar 1 - 4 av 4 artiklar

Så håller du koll på din hälsa

För att göra din vardag lättare kan du beställa olika hjälpmedel för hemmabruk som kan hjälpa dig att hålla koll på din hälsa. Alla hjälpmedel hos Senior24.se är tillverkade så att de är enkla att använda för äldre människor. Det visar sig bland annat genom att de har stora displayer så att de är lätta att läsa.

Håll ett öga på blodtrycket

Efter hand som att man åldras kommer många uppleva att blodtrycket stiger. Det händer för att ådrorna blir stelare och mindre fjädrande. Det är dock inte bara åldern som påverkar blodtrycket. Det är andra faktorer som livsstil, sjukdomar och gener som spelar in.

Det kan därför vara nödvändigt att hålla ett öga på ditt blodtryck dagligen. För detta finns det en lång rad med blodtrycksmätare som kan användas antingen på överarm eller handled.

Daglig aktivitet ökar levnadsåldern

Studier visar att äldre människor med en hög aktivitetsnivå lever längre. Detta är oavsett vilken form av aktivitet som utförs. Det behöver alltså inte vara en tur på gymmet. Alla vardagsaktiviteter räknas också, så som att handla, klippa gräset, leka med barnbarn, dammsuga osv.

Aktivitet varje dag är alltså särskilt viktigt för äldre människor. Det kan därför vara en bra idé med en stegräknare så att du kan hålla koll på din aktivitetsnivå i vardagen. En stegräknare kan även inspirera dig till att gå en omväg hem eller ta trapporna istället för hissen.

Få styr på ditt blodsocker

Mätning av blodsocker har en stor betydelse för många svenskar, då runt 500.000 svenskar är diabetiker. Bland de många som fått konstaterad diabetes är en del av dem äldre människor. Det är viktigt att hålla koll på ditt blodsocker då för högt blodsocker i en längre period kan medföra en rad olika följdsjukdomar. Att kontrollera ditt blodtryck dagligen kan du lätt göra med en blodsockermätare för hemmabruk.

Har du feber?

Det har blivit mycket lättare att kolla om du har feber. Idag kan du hitta en rad olika smarta termometrar som snabbt och utan besvär kan berätta för dig hur hög feber du har.