Motionsredskap

Att dyrka motion kan verka besvärligt när du har blivit äldre. Kroppen är inte lika smidig och stark som den har varit, men din kropp kan faktiskt mer än du tror. Du ska bara se till att hitta rätt motionsredskap träningsform som passar dig, din kropp och dina behov. Du kan börja med kondition- eller styrketräning i en sen ålder, så länge du bör...

Att dyrka motion kan verka besvärligt när du har blivit äldre. Kroppen är inte lika smidig och stark som den har varit, men din kropp kan faktiskt mer än du tror. Du ska bara se till att hitta rätt motionsredskap träningsform som passar dig, din kropp och dina behov. Du kan börja med kondition- eller styrketräning i en sen ålder, så länge du börjar långsamt och vänjer din kropp till att vara aktiv.

Här hos Senior24.se har vi samlat olika former av motionsredskap så att du kan komma igång med att få upp pulsen varje dag.

Mer

Motionsredskap Det finns 1 produkt.

Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel

Så väljer du rätt motionsredskap för träning hemma

Idag finns det ett stort sortiment av motionsredskap som alla har olika funktioner. Medan några av dessa redskap är till för att stärka muskler har andra redskap funktioner för att förbättra din kondition. Det är därför möjligt att dela in motionsredskap i två kategorier:

- Redskap för styrketräning
- Redskap för konditionsträning

Redskap för styrketräning
Om du vill stärka dina muskler ska du titta på våra redskap för styrketräning. Styrketräning hjälper dig att få större och starkare muskler. Dock kan styrketräning också vara en fördel om du gärna vill gå ner i vikt. Denna form för träning kan göras med träningsband, redskap, maskiner eller med din egen kroppsvikt. Hos Senior24.se kan du exempelvis hitta en magtränare och en ryggtränare som kan hjälpa dig att stärka kroppen.

Redskap för konditionsträning
Dessa redskap är ideella om du vill komma i bättre form eller vill bli av med några överflödiga kilon. Du kan exempelvis använda ett löpband eller en motionscykel. Om mobiliteten begränsar dig kan det vara en fördel att börja med en pedaltränare eller en sittcykel.

Kan jag använda motionsredskap?
Motionsredskap kan användas av alla oavsett kön och ålder. Det är naturligtvis en skillnad på om du ska välja det ena eller det andra redskapet. Det beror på vad dina mål är med träningen samt hur mycket erfarenhet du har av att träna. Om du tvivlar på hur mycket din kropp klarar av, börja långsamt så att din kropp vänjer sig vid belastningen. På det sättet kommer du också uppleva framsteg, om du är fysiskt aktiv i minimum 30 minuter om dagen. Om du inte har kraft att träna varje dag är det fördelaktigt och göra det så ofta som du har överskott och ork till det.

Vilket motionsredskap ska jag välja?
Det finns inget självklart svar på vilket motionsredskap du ska välja. Först och främst kommer det an på anledningen till att du tränar. Om du gärna vill gå ner i vikt är det en fördel med redskap för konditionsträning medan det är en fördel med redskap till styrketräning om du vill få starkare muskler.

Det är en fördel om du kommer fram till vilket behov du har samt vad som är bäst för din kropp. Det viktigaste är att du väljer ett motionsredskap utifrån vad som är mest tilltalande för dig. Ju roligare det blir för dig att vara fysiskt aktiv, desto lättare är det att göra det varje dag eller någon gång i veckan.

Fördel med motionsredskap
Att träna hemma med diverse motionsredskap har flera olika fördelar:

- Du kan gå ner i vikt samt stärka din kropp.
- Om du har problem med ryggen eller har en skada kan redskapen hjälpa med rehabilitering.
- Motion ger många hälsomässiga fördelar, då fysisk aktivitet kan förebygga diverse sjukdomar.
- Fysisk aktivitet kan stärka din balans vilket kan vara en fördel då många äldre har problem med både balans och mobilitet.