Tröskelramp, gummi

Som användare av antingen en rullstol eller rullator kommer man med stor sannolikhet uppleva att flera ställen inte är särskilt tillgängliga. Det kan både vara på grund av trösklar, förhöjningar eller annat som kan besvärliggöra livet om du använder rullstol eller rullator. Detta gäller både i ditt eget hem men också hos vänner och familj. En ra...

Som användare av antingen en rullstol eller rullator kommer man med stor sannolikhet uppleva att flera ställen inte är särskilt tillgängliga. Det kan både vara på grund av trösklar, förhöjningar eller annat som kan besvärliggöra livet om du använder rullstol eller rullator. Detta gäller både i ditt eget hem men också hos vänner och familj. En ramp bidrar till större rörelsefrihet vilket kan öka både livskvalitén och glädjen hos äldre människor som önskar flexibilitet och frihet i sitt eget hem.

Hos Senior24.se förhandlar vi gummiramper för utjämning av förhöjningar och trösklar. Med en gummiramp är det lättare att ta sig runt med både rullator och rullstol, så det är ett praktiskt hjälpmedel som underlättar vardagen.

Mer

Tröskelramp, gummi Det finns 6 produkter.

Visar 1 - 6 av 6 artiklar
Visar 1 - 6 av 6 artiklar

Så väljer du rätt gummiramp

När man blir äldre kommer man ofta erfara att allt inte längre är så lätt som det har varit. Med åldern kan det bli svårare att ta sig runt i sitt eget hem.

Helt vanliga trösklar låter kanske inte som ett stort problem men för äldre människor kan detta vara ett stort hinder – speciellt om man är rullatoranvändare eller rullstolsanvändare. En rullator kan väga en del, beroende på modellen. Oavsett vikt kan det vara svårt att lyfta rullatorn över en tröskel samtidigt som du ska se till att du inte ramlar.

Här kan du läsa mer om hur du med gummiramper kan göra ditt hus mer tillgängligt även om du använder rullator.

Hjälp för att komma runt i bostaden med en gummiramp

Gummiramper är ett praktiskt redskap som ser till att du lättare kommer runt i din bostad. En gummiramp hjälper till att utjämna trösklar och andra förhöjningar så det blir lättare för dig att gå runt i ditt hem ensam med en rullator eller annat hjälpmedel.

Fördelen med en gummiramp är att det inte kräver någon speciell montering. Antingen kan de ligga lösa eller sättas fast med mattejp. Utöver det finns det några modeller med lim.

Vilka gummiramper kan jag välja mellan?

Det finns gummiramper i olika utgåvor, utformningar och storlekar. Hos Senior24.se kan du både hitta tröskelramper i gummi och gummiramper till dörröppningar. Det är ingen stor skillnad på de olika gummiramperna men det är fortfarande en fördel att vara uppmärksam på storleken och höjden. Det rekommenderas att du köper två gummiramper, så att det blir lättare för dig att komma upp och ner för en tröskel. Med två gummiramper kan du placera en ramp på var sin sida av tröskeln.

Vad ska jag överväga innan jag köper en gummiramp?

En gummiramp ska naturligtvis passa till dina konkreta behov så att du kan få så mycket nytta av den som möjligt. Det är också viktigt att du tittar på säkerheten. Det är till exempel en fördel med en halksäker gummiramp som att du inte halkar på när du använder den.