Tröskelramp, gummi

Tröskelramper tillverkad i PVC-fritt gummi, halksäkra och enkla att montera med eller utan lim. Perfekt för användning i badrummet.

Våra tröskelramper i gummi monteras enkelt utan behov for verktyg. De ligger stabilt både på mattor och de flesta hala underlag. Önskar du ändå att fastgöra dem extra, så kan det göras med vanlig dubbelhäftande mattejp, eller du kan välja utgavan med lim på baksidan. Du hittar det hos Senior24.se.

Det finns 3 produkter.

Visar 1-3 av 3 objekt
85,00 SEK
(5/5) av 3 recension(er)
125,00 SEK
(5/5) av 1 recension(er)

Så väljer du rätt gummiramp

När man blir äldre kommer man ofta erfara att allt inte längre är så lätt som det har varit. Med åldern kan det bli svårare att ta sig runt i sitt eget hem.

Helt vanliga trösklar låter kanske inte som ett stort problem men för äldre människor kan detta vara ett stort hinder – speciellt om man är rullatoranvändare eller rullstolsanvändare. En rullator kan väga en del, beroende på modellen. Oavsett vikt kan det vara svårt att lyfta rullatorn över en tröskel samtidigt som du ska se till att du inte ramlar.

Här kan du läsa mer om hur du med gummiramper kan göra ditt hus mer tillgängligt även om du använder rullator.

Hjälp för att komma runt i bostaden med en gummiramp

Gummiramper är ett praktiskt redskap som ser till att du lättare kommer runt i din bostad. En gummiramp hjälper till att utjämna trösklar och andra förhöjningar så det blir lättare för dig att gå runt i ditt hem ensam med en rullator eller annat hjälpmedel.

Fördelen med en gummiramp är att det inte kräver någon speciell montering. Antingen kan de ligga lösa eller sättas fast med mattejp. Utöver det finns det några modeller med lim.

Vilka gummiramper kan jag välja mellan?

Det finns gummiramper i olika utgåvor, utformningar och storlekar. Hos Senior24.se kan du både hitta tröskelramper i gummi och gummiramper till dörröppningar. Det är ingen stor skillnad på de olika gummiramperna men det är fortfarande en fördel att vara uppmärksam på storleken och höjden. Det rekommenderas att du köper två gummiramper, så att det blir lättare för dig att komma upp och ner för en tröskel. Med två gummiramper kan du placera en ramp på var sin sida av tröskeln.

Vad ska jag överväga innan jag köper en gummiramp?

En gummiramp ska naturligtvis passa till dina konkreta behov så att du kan få så mycket nytta av den som möjligt. Det är också viktigt att du tittar på säkerheten. Det är till exempel en fördel med en halksäker gummiramp som att du inte halkar på när du använder den.