Badrum

Duschstolar och duschpallar - Hjälpmedel til badrum

Badrum Det finns 18 produkter.

Visar 1 - 18 av 18 artiklar
Visar 1 - 18 av 18 artiklar

Hjälpmedel i badrummet kan kompensera för nedsatt rörlighet

Många äldre människor önskar att stanna i sitt eget hem så länge som möjligt. Men efter hand som man blir äldre kan det kännas mindre tryggt att besöka badrummet. Det kan finnas många orsaker till detta. Det kan vara att du är rädd för att trilla i duschen, har en dålig balans eller är nervös för att du inte kan resa dig från toaletten igen.

Idag finns det lyckligtvis en rad olika hjälpmedel som kan kompensera för nedsatt rörlighet. Dessa hjälpmedel kan göra att du känner dig trygg oavsett vilken orsak det är som gör dig osäker när du ska in i badrummet.

När du gärna vill klara dig själv
Äldre människor lägger ofta en stor vikt vid att kunna klara sig själv så mycket som möjligt. Om din vardag i badrummet känns besvärlig beror det ofta på bristande inredning i badrummet. När du får rätt hjälpmedel i badrummet kommer det göra en stor skillnad för dig. Med dessa kan du fortsatt vara oberoende av andras hjälp när du ska duscha eller gå på toaletten.

Gör vardagen enklare och tryggare
Att vara nervös för att trilla i badrummet är en skälig rädsla, då en del äldre människor upplever detta. Osäkerhet på fötterna kan medföra ett fall i badrummet vilket kan ge stora skador eftersom ett badrum är fyllt med hårda element som du kan slå dig på.

För att du inte ska vara nervös för att vara i badrummet kan du skaffa dig några enkla hjälpmedel som kan göra dig trygg samt ge dig en behaglig känsla. Beroende på vilket behov du har kan du titta närmre på duschstol & duschpall, stödhandtag, toalettstol och toalettförhöjare med mera i denna kategori.