Allmän information

Den juridiska verksamheten bakom Senior24 är:

BeloCare ApS
CVR-nr: DK36425881
Haraldsborgvej 20
DK-4000 Roskilde

1. Köp

Vid beställning över internet ingår du ett köpavtal när du klickar på "Jag bekräftar min beställning” i kundvagnen. Därefter skickas en preliminär beställningsbekräftelse automatiskt till dig via e-post (förutsatt att du angivit korrekt e-postadress). Du kan då, via bekräftelsen, kontrollera vad du beställt från oss. Om något blivit fel eller om du vill ändra något bör du kontakta oss via e-post eller telefon. Du kan nör som helst se din order på vår hemsida. Länken finns både i din preliminära beställningsbekräftelse och i vår huvudmeny.

Köpet ingås på svenska och du kommer att få en beställningsbekräftelse via e-post. Önskar du få ett nytt exemplar av bekräftelsen via e-post, ombedes du kontakta oss på info@senior24.se

2. Pris

Priser framgår i vår webbutik och är alltid aktuella. Senior24.se förbehåller sig rätten att när som helst justera priserna. Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras i vår webbshop påverkar beställningar som redan lämnat vårt lager. 

3. Leveransinformation

Alla varor från Senior24.se skickas från vårt lager i Höör eller, i vissa fall, direkt från den svenska importören. Är du privatkund kommer din beställning levereras till närmsta DHL Service Point. Du får mail och SMS med mer information, när den kan hämtas.
Ska din beställning skickas till en företagsadress eller som hemleverans blir den levererad med DB Schenker. Du får besked på mail när paketet är på väg.

De slutliga leveranskostnaderna framgår i inköpskorgen då du beställer via webbutiken.

De flesta av våra produkter finns i lager för omgående leverans. Du bör dock räkna med 2-4 dagars leveranstid från beställningsdatumet.

Vid frågor är du alltid välkommen att skicka oss e-mail eller ringa till oss för att få konkret information om leveranstid och rådande försändelses spårningsnummer så att du själv kan följa ditt paket.

4. Pris / Betalning

Hos Senior24.se kan du beställa dina varor online och betala via:

- Bank/Kreditkort med Visa, MasterCard, JCB eller Maestro
- Fakturabetalning via Klarna
- Kontobetalning via Klarna
- Vanlig banköverföring

Alla priser på www.senior24.se är i svenska kronor och inkluderar svensk moms. Vi tar inga kortavgifter och beloppet dras från ditt kort först när varan skickas.

Om du önskar att betala via banköverföring mottager du en faktura, via e-post, med all nödvändig information. Varorna skickas så snart vi har registrerat din inbetalning, tillsammans med fakturan för din order, som utfärdad av BeloCare ApS.

Vi vill dock göra dig uppmärksam på att denna betalningsalternativ oftast medför ett par dagars extra expeditionstid jämfört med betalning via Klarna eller kreditkort och kan därför förlänga leveranstiden på din vara.

5. Garanti / Reklamation

Du har naturligtvis garanti på alla produkter du köper hos oss. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt i 3 år, förutsatt att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt, inom 6 månader från inköpstillfället. Läs mer på konsumentverkets hemsida, tryck här >>

Om du får problem under garantitiden är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hänvisar dig till en lokal, auktoriserad verkstad. Om det inte finns någon sådan skickar vi dig en, i förskott betald paketavi, så att du kostnadsfritt kan skicka produkten i retur till Senior24.se. Efter service och underhåll skickas den direkt hem till dig.

Om du som kund hänvisats till garantireparation av din vara så står du för reparationskostnaden om det i verkstaden konstateras att felet beror på yttre skadegörelse, vilket inte täcks av garantin. Efter godkännande av kostnadsförslag och reparation skickas varan hem till dig mot postförskott. Om du väljer att inte reparera varan så betalar du verkstadens undersökningskostnad.

Den auktoriserade verkstaden är den som avgör om det är en garantireparation eller ej. Om du hänvisats till garantireparation och det visar sig att inget fel föreligger hos varan, så debiteras du verkstadens undersökningskostnad samt fraktkostnad.

Senior24.se ansvarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt. Vi ansvarar inte heller för skador som vållats av en tredje part till följd av en felaktig produkt, eller andra indirekta skador och följdskador.

Returadress:

Senior24.se/BeloCare ApS
Pumpvägen 2
S-243 93 Höör

6. Ångerrätt

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt på ditt köp från den dag du mottagit varan. Det är viktigt att varan då är i oförändrat skick och i originalförpackningen.

Om du vill ångra köpet på en vara bör du först kontakta oss för att få ett returnummer. Det är kundens ansvar att bekosta returfrakten samt att se till att varan kommer tillbaka till oss i oskadat skick. Se därför till att varan förpackas väl. Om något skulle hända med varan trots att den förpackats på ett tillfredställande sätt, är det posten som är ersättningsskyldig. Viktigt att veta är att returen inte är godkänd förrän vi har kontrollerat varan. Vid godkänd retur återbetalas pengarna till ditt konto inom kort. Vid ej godkänd retur returneras varan och en fraktavgift debiteras.

Om en vara kommer till oss i retur utan att kunden har kontaktat oss för returnummer returneras varan till kunden och en fraktavgift debiteras.

Senior24.se tillämpar konsumentverkets riktlinjer och följer därför distansavtalslagen och konsumentköplagen samt branschreglerna för postorder. Läs mer på Konsumentverkets egen hemsida, tryck här >> 

7. Fel vid leverans

Eventuella fel i din leverans bör anmäls till oss på Senior24.se. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss via e-post: info@senior24.se eller telefon 070 350 44 55

8. Transportskador

Skador som uppstått under transporten bör anmäls till oss på Senior24.se. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss på telefon 070 350 44 55 eller via e-post till info@senior24.se. Det är då viktigt att spara allt förpackningsmaterial.

Du bör inte lösa ut ett paket som du ser är skadat, även om du tror att innehållet klarat sig.

9. Produktinformation

Senior24.se reserverar sig för eventuella fel som kan förekomma i produktinformationen som finns i Internetbutiken och kan inte heller garantera att bilder återger produkternas verkliga utseende exakt.

10. Bruksanvisningar

Alla produkter från Senior24.se levereras till kunden med tillverkarens bruksanvisning bifogad.

11. Kunduppgifter

De uppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras eller säljas vidare på något sätt eller i någon form. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga din beställning. Din e-postadress används för att sända beställningsbekräftelsen till dig och om vi behöver kontakta dig.

12. Policy för persondata

Nedanför kan du läsa om vilka upplysningar Senior24.se registrerar om dig och vad de används till. För att kunna ingå ett avtal med oss via Senior24.se ska du registrera dig med följande personliga uppgifter:

  • namn
  • adress
  • telefonnummer
  • e-mailadress

Personuppgifterna registreras hos Senior24.se och lagras i 5 år, varefter informationen raderas. Vi registrerar dina personuppgifter för att kunna leverera varan till dig.

Vi lagrar inte kundinformation krypterad. Vi skickar inte kundinformation krypterad.

Vi vidareger ditt namn, adress och telefonnummer till PostNord eller annan fraktfirma för att leverera den/de beställda varorna. De registreras inga känsliga personuppgifter.

Som registrerad hos Senior24.se har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen samt rätt till insikt i vilka uppgifter som är lagrade om dig.

Dessa rättigheter har du enligt personuppgiftslagen och vid förfrågan i samband med detta hänvisas till Senior24.se via e-mail info@senior24.se.

Vi på Senior24.se ser fram emot en god och trygg handel med dig.