Allmän information

Den juridiska verksamheten bakom Senior24 är:

BeloCare ApS
CVR-nr: DK36425881
Haraldsborgvej 20
DK-4000 Roskilde

1. Köp

Vid beställning över internet ingår du ett köpavtal när du klickar på "Jag bekräftar min beställning” i kundvagnen. Därefter skickas en preliminär beställningsbekräftelse automatiskt till dig via e-post (förutsatt att du angivit korrekt e-postadress). Du kan då, via bekräftelsen, kontrollera vad du beställt från oss. Om något blivit fel eller om du vill ändra något bör du kontakta oss via e-post eller telefon. Du kan nör som helst se din order på vår hemsida. Länken finns både i din preliminära beställningsbekräftelse och i vår huvudmeny.

Köpet ingås på svenska och du kommer att få en beställningsbekräftelse via e-post. Önskar du få ett nytt exemplar av bekräftelsen via e-post, ombedes du kontakta oss på info@senior24.se

2. Pris

Priser framgår i vår webbutik och är alltid aktuella. Senior24.se förbehåller sig rätten att när som helst justera priserna. Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras i vår webbshop påverkar beställningar som redan lämnat vårt lager. 

3. Leveransinformation

Alla varor från Senior24.se skickas från vårt eget lager eller, i vissa fall, direkt från den svenska importören. Är du privatkund kommer din beställning levereras till närmsta DHL eller PostNord Service Point. Du får mail och SMS med mer information, när den kan hämtas.
Ska din beställning skickas till en företagsadress eller som hemleverans blir den levererad med DB Schenker. Du får besked på mail när paketet är på väg.

De slutliga leveranskostnaderna framgår i inköpskorgen då du beställer via webbutiken.

De flesta av våra produkter finns i lager för omgående leverans. Du bör dock räkna med 2-4 dagars leveranstid från beställningsdatumet.

Vid frågor är du alltid välkommen att skicka oss e-mail eller ringa till oss för att få konkret information om leveranstid och rådande försändelses spårningsnummer så att du själv kan följa ditt paket.

4. Pris / Betalning

Hos Senior24.se kan du beställa dina varor online och betala via:

- Bank/Kreditkort med Visa, MasterCard, JCB eller Maestro
- Fakturabetalning via Klarna
- Kontobetalning via Klarna
- Vanlig banköverföring / e-faktura via inXchange (företag och institutioner)

Alla priser på www.senior24.se är i svenska kronor och inkluderar svensk moms. Vi tar inga kortavgifter och beloppet dras från ditt kort först när varan skickas.

Om du önskar att betala via banköverföring mottager du en faktura, via e-post, med all nödvändig information. Varorna skickas så snart vi har registrerat din inbetalning, tillsammans med fakturan för din order, som utfärdad av BeloCare ApS.

Vi vill dock göra dig uppmärksam på att denna betalningsalternativ oftast medför ett par dagars extra expeditionstid jämfört med betalning via Klarna eller kreditkort och kan därför förlänga leveranstiden på din vara.

5. Garanti / Reklamation

I överensstämmelse med konsumentköplagen erbjuder vi 3 års reklamationsrätt. Därmed kan du klaga över fel på varan i upp till 3 år efter köpet. Inom de första 6 månaderna är du täckt av en så kallad antaganderegel, vilket betyder att fel och brister som uppstått inom denna period kan antas ha funnits vid inköpstidspunkten och du är därför berättigad till byte.

Efter de första 6 månaderna övergår ansvaret för bevisning, att felet existerade vid köptidspunkten, till dig som köpare.

Förutsättning för byte, är att felet inte beror på fel användning av produkten. Om du vill reklamera en brist, ska det göras inom rimlig tid från att bristen upptäckts.

Är reklamationen berättigad, betalar vi fraktkostnaden. Du kan beställa en returetikett på vår returportal här. Produkten ska alltid skickas tillbaka i lämpligt emballage.

Senior24.se ansvarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt. Vi ansvarar inte heller för skador som vållats av en tredje part till följd av en felaktig produkt, eller andra indirekta skador och följdskador.

Returadress:

E-synergi
Att.: Senior24/Retur
Langøvej 7
DK-4760 Vordingborg

Klicka här för att läsa mer om, hur du returnerar en produkt.

6. Ångerrätt

Vi erbjuder 365 dagars ångerrätt från den dag du har mottagit produkten. För att returnera en produkt, skicka den till den här adressen:

Returadress:

E-synergi
Att.: Senior24/Retur
Langøvej 7
DK-4760 Vordingborg

Vill du ha pengarna i retur inom ångerrättsperioden på 365 dagar ska produkten returneras i original, intakt emballage. Om emballagen är skadat eller saknas helt, dras ett mindre belopp av som täckning för detta. BeloCare ApS förbehåller sig rätten till att inte godkänna returprodukter, som verkar ha använts, eller som är lite skadade. Du är endast ansvarig för eventuella värdenedsättningar, som beror på annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastslå produktens typ, egenskaper, design och sättet som produkten fungerar på.

Sagt på annat sätt – du kan använda produkten på samma sätt, som om det är tal om provning i en fysisk butik före köp. Beloppet returneras med den betalningsmetod som du använda vid inköpet av produkten. Vi gör alltid vårt bästa att returnera beloppet inom 5 arbetsdagar.

Senior24.se tillämpar konsumentverkets riktlinjer och följer därför distansavtalslagen och konsumentköplagen samt branschreglerna för postorder. Läs mer på Konsumentverkets egen hemsida, tryck här >> 

7. Fel vid leverans

Eventuella fel i din leverans bör anmäls till oss på Senior24.se. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss via e-post: info@senior24.se eller telefon 085 809 85 41

8. Transportskador

Skador som uppstått under transporten bör anmäls till oss på Senior24.se. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss på telefon 085 809 85 41 eller via e-post till info@senior24.se. Det är då viktigt att spara allt förpackningsmaterial.

Du bör inte lösa ut ett paket som du ser är skadat, även om du tror att innehållet klarat sig.

9. Produktinformation

Senior24.se reserverar sig för eventuella fel som kan förekomma i produktinformationen som finns i internetbutiken och kan inte heller garantera att bilder återger produkternas verkliga utseende exakt.

10. Bruksanvisningar

Alla produkter från Senior24.se levereras till kunden med tillverkarens bruksanvisning bifogad.

11. Kunduppgifter

De uppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras eller säljas vidare på något sätt eller i någon form. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga din beställning. Din e-postadress används för att sända beställningsbekräftelsen till dig och om vi behöver kontakta dig.

12. Policy för persondata

Nedanför kan du läsa om vilka upplysningar Senior24.se registrerar om dig och vad de används till. För att kunna ingå ett avtal med oss via Senior24.se ska du registrera dig med följande personliga uppgifter:

  • namn
  • adress
  • telefonnummer
  • e-mailadress

Personuppgifterna registreras hos Senior24.se och lagras i 5 år, varefter informationen raderas. Vi registrerar dina personuppgifter för att kunna leverera varan till dig.

Vi lagrar inte kundinformation krypterad. Vi skickar inte kundinformation krypterad.

Vi vidareger ditt namn, adress och telefonnummer till PostNord eller annan fraktfirma för att leverera den/de beställda varorna. De registreras inga känsliga personuppgifter.

Som registrerad hos Senior24.se har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen samt rätt till insikt i vilka uppgifter som är lagrade om dig.

Dessa rättigheter har du enligt personuppgiftslagen och vid förfrågan i samband med detta hänvisas till Senior24.se via e-mail info@senior24.se.

Vi på Senior24.se ser fram emot en god och trygg handel med dig.