ICON lättvikts rullstol med små hjul

SKU REH-RWL35D4IB0 Kategori Rullstol
6 495,00 SEK
Inkl. moms

Ultralätt och kompakt rullstol med små hjul och en vikt på otroliga 10 kg.

Superlätt och smal rullstol

Denna rullstol är ultralätt och mycket kompakt. Faktum är att rullstolen bara väger 10 kg, vilket gör den till en idealisk transportrullstol som är lätt att ta i och ur en bil. Du kommer snabbt att inse att rullstolen är perfekt för att transportera dig till tandläkaren, läkaren, optikern, restaurangen och familjebesök.

Rullstolen kan också användas som resrullstol eller för en resa till semesterhuset. Förutom de praktiska användningsområdena har ICON-rullstolen också en snygg och luftig design som de flesta kommer att gilla.

Titta på videon nedan.

Små hjul gör den extra smal.

ICON-rullstolen skiljer sig från andra rullstolar genom att ha extra små bakhjul. Konstruktionen gör att de små hjulen kan placeras under stolens armstöd, vilket gör hela rullstolen smalare än vanliga rullstolsmodeller. 

De små bakhjulen gör rullstolen 5 cm smalare än en liknande modell med stora bakhjul. Detta är en fördel vid körning genom trånga passager och smala dörrar. När du tar emot rullstolen kommer du snabbt att märka att rullstolens yttermått är smalare än våra standardrullstolar med stora bakhjul. Särskilt i äldre byggnader är badrums- och köksöppningar ofta smalare än andra dörröppningar. Rullstolen har sits i 45 cm. bredd

När en rullstol har små bakhjul måste du vara medveten om att du alltid behöver en medhjälpare för att skjuta dig. Du når inte bakhjulen från sitsen och hjulen har inga drivringar. Om du vill ha modellen med stora bakhjul, ta en titt på ICON lättviktsrullstol med stora bakhjul.

Justerbara armstöd, avtagbara fotstöd och bra bromsar 

ICON rullstolen har bromsar placerade uppe vid körhandtagen. Detta gör det möjligt för en vårdare att bromsa rullstolen när man går med den. Parkeringsbromsen aktiveras också vid körhandtagen.

Rullstolens avtagbara fotstöd är mycket praktiska. När du sätter dig i rullstolen kan de enkelt svängas ut åt sidan, vilket ger dig full tillgång till att stå framför rullstolen innan du sätter dig. Du kan sedan svänga in fotstöden och vila fötterna på dem. Detta ger gott om utrymme och enkel åtkomst till rullstolen.

Rullstolens armstöd är lätta att justera i höjdled. Det är enkelt och säkert, så att du kan hitta den höjd som ger den bästa sittpositionen för dig.

Klicka här för att se alla våra rullstolar

Rullstolen har sits i 45 cm. bredd. Detta är innermåttet mellan de två armstöden. Kom ihåg att ta hänsyn till att du behöver plats för vinterkläder om rullstolen ska användas utomhus.

Köp till tippskydd

ICON rullstol levereras med två pedaler som gör det lättare att tippa rullstolen om du behöver köra över en trottoarkant eller andra hinder. Du kan välja att köpa till tippskydd. Det skyddar rullstolen från att tippa bakåt. Tippskyddet är enkelt att installera - det placeras i stället för en av pedalerna. Välj tippskydd som tillval längst ner på denna sida.

Bärrem gör det enkelt att transportera

ICON-rullstolen är en lätt transportrullstol. Den är idealisk för resor i t.ex. en bil. Rullstolen är hopfällbar i sidled och kan stå själv när den är hopfälld. Dessutom har den en bärrem som gör det enkelt att lyfta rullstolen om du behöver transportera den i t.ex. en bil.

Tekniska data för rullstolen:

  • Sittbredd: 45,0 cm.
  • Sittdjup: 43,0 cm.
  • Sitthöjd: 47,0 cm.
  • Förlängd bredd: 60,0 cm.
  • Vikt: 10,1 kg.
  • Max. brukarvikt: 125 kg.

När du får rullstolen

Rullstolen levereras i en kartong som mäter 71 x 78 x 28 cm och väger 13,2 kg. Det är en ganska stor kartong och vi rekommenderar att du väljer att få den levererad till din hemadress.

Vid mottagandet är det bara att lyfta ut rullstolen ur kartongen och vika ut den. Klicka sedan på benstöden och den är redo att användas.

Ring Senior24 kundtjänst på 085 809 85 41

Specifikationer

Hjulstorlek Forhjul 8" og Baghjul 14"
Max brukarvikt 125 kilo
Bredd 60,0 cm.
Vikt 10,1 kilo
Sits bredd 45,0 cm.
Sits höjd 47,0 cm.
Garanti 12 måneder
Sätets djup 43,0 cm.

Tilbehör