ICON lättvikts rullstol med stora hjul

SKU REH-RWL35D4IB3 Kategori Rullstol
6 995,00 SEK
Inkl. moms

ICON lättvikts rullstol med stora hjul, vikt bare 12 kilo.

Sittbredd:

Lätt och kompakt rullstol med stora hjul

Denna rullstol är en av de lättaste och mest kompakta rullstolarna på marknaden - det är en fantastisk modell. Rullstolen väger endast 12,5 kg. Som jämförelse väger en vanlig transportrullstol mellan 16 och 20 kg. ICON är därför perfekt för dig som ofta tar med dig rullstolen i bilen. Rullstolen är idealisk för korta transportresor vid besök hos tandläkare, läkare, optiker, restaurang och familj. Rullstolen är också perfekt som reserullstol eller för en tur till fritidshuset. ICON rullstol har en snygg och luftig design som de flesta kommer att gilla.

Välj mellan två bredder

När du har bestämt dig för att din nya rullstol ska vara en ICON lättviktsrullstol behöver du bestämma dig för vilken bredd som är bäst för dig. 

Rullstolen finns i två bredder: 45 cm och 50 cm.

Detta är innermåttet mellan de två armstöden. Det enklaste sättet att hitta rätt storlek är att sätta sig på en vanlig stol och mäta bredden. Vi rekommenderar alltid att du räknar med utrymme för ytterkläder om rullstolen ska användas utomhus.

Se videon här och läs mer om rollatorn längre ner på sidan. 

Avtagbara fotstöd och justerbara armstöd

Rullstolen har avtagbara fotstöd. När du behöver sitta i rullstolen kan de enkelt svängas ut åt sidan, vilket ger dig full tillgång till att stå framför rullstolen innan du sätter dig. Du kan sedan svänga in fotstöden och vila fötterna på dem. Detta gör det lättare att komma in i rullstolen.

Rullstolens armstöd kan justeras i höjdled. Det är enkelt och säkert, så att du kan hitta den höjd som ger dig den bästa sittpositionen för dig. Titta på vår video för att se hur enkelt det är.

Som en specialfunktion har rullstolen bromsar vid körhandtagen. Detta gör det möjligt för en vårdare att bromsa rullstolen när man går med den. Parkeringsbromsen aktiveras också vid körhandtagen.

Klicka här för att se alla våra rullstolar

Bärremmen gör det enkelt att transportera

Tack vare sin mycket låga vikt är ICON-rullstolen en transportrullstol som är idealisk för resor i t.ex. en bil. Rullstolen är snabb och enkel att fälla ihop. Den kan fällas i sidled och rullstolen kan naturligtvis stå själv när den är ihopfälld. Det speciella med denna rullstol är att den har en bärrem som gör att du enkelt kan lyfta rullstolen om du behöver bära ut den i t.ex. en bil.

Köp till tippskydd

När du får din ICON rullstol levereras den med två pedaler som gör det lättare att tippa rullstolen om du behöver köra över en trottoarkant eller andra hinder. Du kan köpa till ett tippskydd som skyddar rullstolen från att tippa bakåt. Tippskyddet är enkelt att installera - och placeras i stället för en av pedalerna. Välj tippskydd som tillval längst ner på denna sida.

Tekniska data för rullstolen:

  • Sittbredd: 45,0 eller 50,0 cm.
  • Sittdjup: 43,0 cm.
  • Sitthöjd: 47,0 cm.
  • Förlängd bredd: 69,0 eller 74,0 cm.
  • Vikt: 12,2 eller 12,5 kg.
  • Max. brukarvikt: 125 kg.

När du får rullstolen

Rullstolen levereras i en kartong som mäter 71 x 78 x 37 cm och väger 13,5 kg. Det är en relativt stor kartong, så vi rekommenderar att du väljer att få den levererad till din hemadress.

Vid mottagandet lyfter du enkelt ut rullstolen ur kartongen och fäller ut den. Klicka sedan på de två bakhjulen och de två benstöden och din nya rullstol är klar att användas.

Ring Senior24 kundtjänst på 085 809 85 41

Specifikationer

Hjulstorlek Forhjul 8" og Baghjul 22"
Max brukarvikt 125 kilo
Bredd 69,0 eller 74,0 cm.
Vikt 12,2 eller 12,5 kilo
Sits bredd 45,0 eller 50,0 cm.
Sits höjd 47,0 cm.
Garanti 12 måneder
Sätets djup 43,0 cm.

Tilbehör