Inkontinens

Här hittar du ett brett urval av de mest populära inkontinensprodukterna för både kvinnor och män från välkända varumärken som TENA och Abena. Nedan kan du se hela vårt sortiment eller klicka dig in på de två undergrupperna Inkontinens - Kvinnor och Inkontinens - Män, där du kan läsa mer om produkterna. 

Man räknar med att ca 25% av alla kvinnor och män över 65 år har problem med inkontinens i större eller mindre utsträckning. Så trots att det är ett relativt utbrett problem är inkontinens tyvärr fortfarande ett tabubelagt ämne, trots att många människor skulle kunna dra nytta av att använda inkontinensprodukter i sitt dagliga liv.

På Senior24.se prioriterar vi därför snabb och diskret leverans. Om du beställer före kl. 12.00 på en vardag skickar vi dina varor samma dag, så att du kan ta emot inom 1-3 vardagar - och naturligtvis levererar vi i en diskret förpackning direkt till din dörr eller till en paketshop, beroende på vad du föredrar.

Underkategorier

  • Inkontinens - Kvinnor

    Inkontinensproblem är en utmaning som kan drabba kvinnor i olika åldrar och skeden av livet. Lyckligtvis finns det lösningar som hjälper till att hantera detta tillstånd och återfå livskvaliteten.

    Inkontinensprodukter från erkända varumärken som TENA och Abena erbjuder en rad fördelar som gör vardagen enklare och bekvämare för kvinnor som lider av urininkontinens eller andra former av inkontinens.

  • Inkontinens - Män

    Många män upplever problem med inkontinens, men som tur är finns det ett brett utbud av effektiva hjälpmedel. Manliga inkontinensprodukter från TENA och Abena erbjuder både fysiskt skydd, men hjälper också indirekt till att upprätthålla den mentala och känslomässiga hälsan hos dem som lider av inkontinens.

Det finns 20 produkter.

Visar 1-20 av 20 objekt

Att välja inkontinensprodukter för både män och kvinnor är viktigt för att säkerställa komfort, bekvämlighet och värdighet för den person som använder dem. När du väljer inkontinensprodukter bör du ta hänsyn till följande faktorer:

Absorptionsnivå:

Lätt till svår inkontinens: Produkternas absorptionsförmåga varierar. Vid lättare inkontinens kan tunna skyddslager vara tillräckliga, medan svårare fall kräver produkter med hög absorptionsförmåga. Vi har listat absorptionsnivåerna för varje produkt i produktbeskrivningen.

Passform och komfort:

Kroppsform: Inkontinensprodukter bör väljas utifrån kroppsform och storlek. Det finns produkter som är särskilt utformade för män och kvinnor för att säkerställa en bekväm passform.

Material: Vissa personer föredrar tygliknande material, medan andra föredrar engångsprodukter av mjukt material som andas.

Rörlighet och aktivitetsnivå:

Aktiv livsstil: För personer med en aktiv livsstil eller som är rörliga är det viktigt med produkter som har god vidhäftning och rörelsefrihet.

Lätt att ta på och av: Produkter med enkla förslutningar är viktiga för personer med begränsad rörlighet.

Diskretion och säkerhet:

Diskretion: Många inkontinensprodukter är utformade för att vara diskreta och ljudfria, vilket är viktigt för användarens självkänsla och komfort.

Läcksäkerhet: Produkterna måste vara effektiva när det gäller att förhindra läckage och skydda kläder och sängkläder. Vi har produkter som täcker alla behov, från lätt inkontinens till svår inkontinens med hög absorptionsförmåga.

Hänsyn till hälsa:

Hudvänlighet: Överväg produkter tillverkade av allergivänliga material för att undvika hudirritation och allergiska reaktioner.

Lukt- och fukthantering: Vissa produkter innehåller material för att hantera lukt och fukt, vilket kan öka användarkomforten.

Ekonomiska överväganden:

Pris och tillgänglighet: Produkterna varierar i pris. Det är viktigt att hitta produkter som passar din budget och som är lättillgängliga. Vi har valt att fokusera på kvalitetsprodukter från två erkända tillverkare, Tena och Abena.

Miljömässiga resurser:

Återanvändbara vs. engångsprodukter: Återanvändbara produkter kan vara mer miljövänliga, men engångsprodukter kan vara mer praktiska i vissa situationer. Tänk på vilken miljöpåverkan valet har.

Vid val av inkontinensprodukter är det viktigt att konsultera en läkare eller specialist, särskilt om inkontinensproblemet är allvarligt eller långvarigt. De kan ge råd om den lämpligaste produkten baserat på individens specifika behov och hälsotillstånd.