Seniorfåtölj

Upptäck det perfekta urvalet av seniorfåtöljer för äldre på Senior24.se! Vi är specialister på produkter för seniorer och erbjuder ett brett urval av seniorfåtöljer av hög kvalitet.

Vårt goda betyg på Trustpilot vittnar om vår pålitlighet och kundnöjdhet. Besök vår hemsida och utforska varje produkt för att läsa mer om de unika egenskaperna och fördelarna med varje seniorfåtölj. Låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta stolen som garanterar ultimat komfort och välbefinnande i ditt hem.

Klicka nu och upplev Senior24.se's expertis i att välja seniorfåtöljer för äldre.

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.

Seniorfåtöljer

När man når seniorlivet öppnar sig plötsligt ett nytt sätt att njuta av vardagen jämfört med tiden då man jobbade. Det finns nu mer tid för avkoppling, stressavlastning och att utöva sina hobbyer. Det gör så klart att du spenderar mer tid hemma, där du vill sitta bekvämt och njuta av en bra bok, tv- och filmunderhållning, korsord eller stickprojekt.

När man spenderar mer tid i en fåtölj upptäcker de flesta att det är viktigt att ha en stol som är bekväm och avkopplande att sitta i. Därför är det en bra investering att skaffa en seniorfåtölj.

Seniorfåtölj, viltstol, pensionärsstol eller seniorstol – kärt barn har många namn. Alla dessa termer syftar på samma sak: en trevlig och bekväm stol som har funktioner utöver en vanlig fåtölj.

Det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter när man ska köpa en seniorfåtölj för första gången. Kanske ska din nya stol ersätta en gammal stol, och du vet därför redan vad du ska vara uppmärksam på. Om du är osäker på vilken stol du ska välja kan du läsa med här i vår guide där vi hjälper dig att förstå en vilstols olika funktioner.

Vår expertis är elektriska seniorfåtöljer med inbyggd "ståhjälp". Här guidar vi dig till att hitta rätt liggdel.

Vad är en stol med lyftfunktion?

En seniorfåtölj med full lyftfunktion är idealisk för dig som har svårt att sitta ner och resa sig upp igen. Om det krävs upprepade försök att resa sig från en stol kan det vara en lättnad att bli av med den extra ansträngningen. En stol med "ståhjälp" lyfter hela stolen inklusive sits, armstöd och ryggstöd för att ge optimalt stöd. Du kan använda hissen både när du ska sitta ner och när du reser dig upp igen. När stolen byter vinkel justeras även knä- och höftvinkeln, vilket gör det lättare att stå upp.

Bor du på ett vårdboende kan en lyftstol vara till stor hjälp för vårdpersonalen. En elektrisk gungstol med lyftfunktion gör det mycket lättare för vårdpersonalen att ändra sitt- och viloställning flera gånger om dagen. I många fall kan du även justera din sittställning själv under dagen.

Hur många motorer ska stolen ha?

När vi diskuterar elektriska seniorfåtöljer är antalet motorer i stolen avgörande för dess funktioner. Alla stolar med full lyftfunktion har naturligtvis en motor under stolen som lyfter hela stolen från golvet. När den klädda delen av stolen reser sig förblir ett metallstativ stabilt på golvet.

Dessutom kan en liggdel utrustas med antingen en eller två extra motorer, som styr ryggstödets och fotstödets rörelser.

En motor: En seniorfåtölj med en motor är mycket enkel att använda. Fot- och ryggstödet rör sig i en enhetlig rörelse. Det innebär att ryggstödet flyttas bakåt samtidigt som fotstödet lyfts upp. Detta gör stolen enkel och okomplicerad att använda. Fåtöljer med en motor rekommenderas för personer med demenssjukdom som behöver en enkel och tydlig fjärrkontroll.

Två motorer: På en seniorfåtölj med två motorer kan ryggstödet och fotstödet justeras oberoende av varandra. På den här modellen kan du till exempel höja fotstödet medan stolen står kvar i TV-läge. Har du gäster kan det också vara en fördel då du kan sätta upp fötterna samtidigt som du sitter uppe och deltar i samtalet. Modeller med två motorer är mest populära, eftersom de erbjuder fler inställningsmöjligheter, och komforten är därför på topp.

Oavsett om du väljer en liggdel med en eller två motorer, kan stolen enkelt återgå till fullt viloläge. På så sätt kan du enkelt ta en välförtjänt vila utan att behöva röra på dig. Detta är en fördel om du har begränsad rörlighet och har svårt att flytta till en soffa eller in i sovrummet.

Vilken storlek stol passar mig?

Vi är alla olika och därför passar inte samma seniorfåtölj oss alla. Storlekar och beteckningar på seniorfåtöljer kan variera från tillverkare till tillverkare. När du väljer storlek på din seniorfåtölj är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på höjden på fåtöljerne.

Generellt sett bör dina fötter ligga plant på golvet för att stolen ska ha rätt höjd. Tänk på att om du använder en tryckavlastande sittdyna permanent ska höjden på denna beaktas. En enkel metod är att mäta höjden på en befintlig möbel och sedan bedöma om du tycker att den är för låg, passar perfekt eller kanske lite för hög. Använd detta mått för att välja höjden på din nya seniorfåtölj.

Hur fungerar sittlyften?

En liggdel med elektrisk sittlyft är en typ av fritidsstol där bara själva sittdelen rör sig uppåt med hjälp av en fjärrkontroll. Detta ger dig en liten knuff som ökar vinkeln i knäna så att du inte behöver använda lika mycket kraft för att stå upp. Ofta gör även en liten förändring det lättare att resa sig. Seniorfåtöljen har generellt en höjd som gör det lättare att sitta ner och resa sig jämfört med en vanlig fåtölj.

Vi rekommenderar stolar med sittlyft för dig som behöver lite extra hjälp, men ändå är stabila och har bra balans. När endast sätet rör sig uppåt har du inte möjlighet att luta dig mot stolens armstöd.

Fjärrkontrollen till sittlyftsstolarna är lätt att använda. Beroende på modell och antal motorer har fjärrkontrollen vanligtvis mellan 2 och 6 knappar. Knapparna är stora och har lättförståeliga illustrationer av deras funktioner.

Seniorfåtöljer utan elfunktioner

En liggdel utan elektrisk lyftfunktion är idealisk för den som vill ha en bekväm fåtölj och har tillräcklig styrka att sitta ner och stå upp själv. Med en sådan pensionärsstol får du en bekväm stol där du kan sitta många timmar åt gången. Med hjälp av ett litet handtag på sidan av stolen kan du enkelt ställa tillbaka ryggstödet till viloläge, vilket gör att du kan ta en morgon- eller eftermiddagsvila. Med en tillhörande fotpall får du ett fint set stolar där du kan njuta av en välförtjänt vila till fullo. En seniorfåtölj är oumbärlig om du ägnar mycket tid åt att sitta och till exempel sticka, läsa, lösa korsord, titta på tv eller njuta av samtal.

En manuell liggdel utan elektrisk lyftfunktion kräver ingen anslutning till el, och är därför en helt vanlig möbel. Du behöver inte heller dra ström till stolen.