Ramper

På Senior24.se hittar du ett stort sortiment på ramper till rullstolar eller rullatorer och tröskelramper. De flesta av våra ramper er tillverkade av aluminium med halkfri beläggning eller perforering.

Vi har hopfällbara handikappramper, teleskopramper och fasta ramper. De ramper och skenor som är tillverkade av aluminium är otroligt starka samtidigt som de är mycket lätta, vilket är en stor fördel när du ska transportera dem i en bil eller bara flytta dem hemma.

Alla våra ramper är mobila och bör inte monteras fast. Om man monterar fast en ramp så ska man vara uppmärksam på att man följer Boverkets bygg- och konstruktionsregler och krav.

Lagstiftningen om mobila ramper anger också att de inte får överstiga en längd på 300 cm samt att de ska ha en fast, jämn och halkhämmande beläggning med en kant med invändig höjd på 5 cm.

Val av ramp till rullstol:

Längden av din rullstolsramp eller skenor beror på höjden som ska passeras. Vi arbetar med följande riktlinjer: För en manuell rullstol utan medhjälpare gäller ett förhållande på 1:7, vilket betyder att rampen ska vara 7 gånger så lång som höjden som ska passeras. Ska du över en förhöjning på 30 cm ska rampen vara minimum 7 x 30 cm = 210 cm.

För elektrisk rullstol eller manuell rullstol med medhjälpare gäller förhållandet 1:5, vilket betyder att längden av rampen ska vara 5 gånger längre än höjden som ska passeras. Ska du över 40 cm ska rampen minimum vara 5 x 40 cm = 200 cm.

Är du osäker så är du alltid välkommen att kontakta oss på mail eller telefon för råd omkring val av ramp. Besök Senior24.se och se det stora sortimentet med kvalitetsramper för rullstolar, handikappramp och tröskelramper till konkurrenskraftiga priser.

Underkategorier

 • Tröskelramp, aluminium

  Hopfällbara tröskelramper, tillverkad i aluminium.

  Solida tröskelramper i aluminium, som är lätta att fälla ihop och ta med. Kan användas både inomhus och utomhus.

  Dørtrinsramper er perfekte til at udligne højdeforskellen i et dørtrin, således at det er nemt at passere med enten rollator eller kørestol. Vi har dørtrinsramper i mange forskellige størrelser, som er fremstillet af PVC-fri gummi og som er nemme at montere enten med dobbeltklæbende tape eller lim.

  Vi har også nogle smarte sammenklappelige dørtrinsramper i aluminium, som er rigtigt gode, hvis det ikke er en permanent løsning, man er ude efter. De sammenklappelige dørtrinsramper i aluminium er udstyret med et bærehåndtag, så de er nemme at tage med, når man skal ud.

  Dørtrinsramperne i aluminium egner sig til dørtrin op til 50 mm.

 • Tröskelramp, gummi

  Tröskelramper tillverkad i PVC-fritt gummi, halksäkra och enkla att montera med eller utan lim. Perfekt för användning i badrummet.

  Våra tröskelramper i gummi monteras enkelt utan behov for verktyg. De ligger stabilt både på mattor och de flesta hala underlag. Önskar du ändå att fastgöra dem extra, så kan det göras med vanlig dubbelhäftande mattejp, eller du kan välja utgavan med lim på baksidan. Du hittar det hos Senior24.se.

 • Rullstolsramper

  Rullstolsramper, ramper till rullatorer och rullstolar.

  På Senior24.se hittar du ett stort sortiment på ramper till rullstolar eller rullatorer och tröskelramper. De flesta av våra ramper er tillverkade av aluminium med halkfri beläggning eller perforering.

Det finns 12 produkter.

Visar 1-12 av 12 objekt
85,00 SEK
(5/5) av 3 recension(er)
125,00 SEK
(5/5) av 1 recension(er)
1 595,00 SEK
(5/5) av 1 recension(er)

Så väljer du rätt ramp

Att bo i eget hem som äldre kan vara en utmaning om man använder rullator eller rullstol. Det ställer nämligen krav på bostaden för att du ska kunna röra dig fritt och utan besvär i ditt hem.

En investering i en eller flera typer av ramper kan göra livet mycket lättare för både brukaren och medhjälpare. Du kan köpa följande typer av ramper:

- Tröskelramper i aluminium
- Gummiramper
- Rullstolsramper

Tröskelramper
Trösklar är lätta att snubbla över och det kan vara svårt att kommer över trösklar med en rullstol eller rullator. Det finns ingen grund till att ta bort trösklar när bostaden ska inredas för en äldre med hjälpmedel. Istället kan du köpa tröskelramper som finns i olika typer, modeller och material. De flesta tröskelramper kan monteras enkelt och snabbt då det oftast inte krävs några verktyg.

När du ska välja en tröskelramp ska du ta hänsyn till var den ska användas. Om du ska använda en tröskelramp i badrummet är det viktigt att den är halksäker. För att få en halksäker ramp kan du till exempel välja en tröskelramp i gummi.

Det är även möjligt att välja tröskelramp i aluminium som kan användas både inomhus och utomhus. Hos Senior24.se har vi olika aluminiumramper för trösklar som du med lätthet kan fälla ihop och ta med. Du kan också hitta en 2-delad tröskelramp i aluminium som består av två separata ramar i en smart transportväska.

Gummiramper
En gummiramp är optimal i hemmet då den gör det enklare för dig att komma runt. Gummiramper gör det lätt att komma upp och ner över tröskeln.

Du kan få gummiramper i olika storlekar och utseenden så att ramperna passar dina trösklar. Det kan vara fördelaktigt att köpa två ramper till en tröskel. På det sättet kan du komma ut och in från bägge sidor.

Var uppmärksam på att rampen inte får vara för hög om dörren ska kunna stängas.

Vid val av gummiramp finns följande fördelar:

- Ljuddämpande
- Halksäkra
- Enkel montering

Rullstolsramper
Trappor verkar kanske inte som ett stort problem för många. För en rullstolsanvändare är dock trappor ett stort problem. Det är inte bara trappor som kan vara ett problem för en rullstolsanvändare. Att komma ut och in ur en transportbil kan också verka som ett svårt projekt.

Som tur är finns det redskap som kan hjälpa en rullstolsanvändare att lösa dessa utmaningar. Om du har behov för att köpa en rullstolsramp finns det två olika typer: ramp eller skenor.

Skillnaden på en ramp och skenor är att rampen är en samlad ramp medan skenorna är två separata skenor. Du ska välja den form av ramp som du känner dig mest trygg med.

Råd för val av ramp
När du ska välja rätt ramp för dig ska du vara uppmärksam på olika faktorer Nedanför kan du se ett par goda råd som kan hjälpa dig med att göra rätt val:

- Längd
- Belastning

Längden är essentiell
Längden på din rullstolsramp avgör vad du kan använda den till. Ju längre rampen är, ju mer flexibel är den också. Dock ska du vara uppmärksam på att rampens längd kan ha inflytande på vikten samt att den tar mer plats vid förvaring och transport.

Innan du investerar i en ramp ska du först och främst mäta de ställen du kommer använda dig av rampen. Detta säkrar att montering av rampen sker enkelt och smärtfritt och att du får köpt rätt ramp som du kan använda.

Vid val av ramp avgörs längden av den höjd som ska passeras. Hos Senior24.se rekommenderar vi att man utgår från följande:

När du är på jakt efter en ramp ska du gånga hindrets höjd beroende på om du har en manuell eller elektrisk rullstol, shoppingvagn eller rullator som den ska användas till. Det gör du på följande sätt:

- Om det är en rullator eller manuell rullstol utan medhjälpare ska du gånga hindrets höjd med sju. Det innebär att rampens längd ska vara sju gånger så lång som den höjd som ska passeras.

- Om det är en elektrisk rullstol eller en manuell rullstol med medhjälpare ska du gånga hindrets höjd med fem. Det vill säga, rampens längd ska vara fem gånger så lång som den höjd som ska passeras.

Var uppmärksam på belastningen
Det är inte bara längden som har betydelse för användning och valet av en ny ramp. Du ska även vara uppmärksam på vilken belastning rampen klarar. Som standard är den maximala belastningen för en ramp på cirka 150 till 300 kg. Det varierar från ramp till ramp, så du ska alltid kontrollera detta innan köp. Du behöver nämligen ta hänsyn till hur stor belastning den ramp du ska använda kan klara av.