Rullstolsramper

Rullstolsramper, ramper till rullatorer och rullstolar.

På Senior24.se hittar du ett stort sortiment på ramper till rullstolar eller rullatorer och tröskelramper. De flesta av våra ramper er tillverkade av aluminium med halkfri beläggning eller perforering.

Det finns 9 produkter.

Visar 1-9 av 9 objekt
1 595,00 SEK
(5/5) av 1 recension(er)

Vad ska man överväga innan man väljer rullstolsramp?

För rullstols- och rullatoranvändare är flexibilitet och frihet lika viktig som det är för alla andra. Det kan dock vara svårare att komma runt på grund av den bristande tillgängligheten. Det kan vara både hemma hos dig, hos familj eller när du är på tur i stan. Det är speciellt trappor, trösklar och andra nivåskillnader som kan upplevas som ett problem med rullstol eller rullator.

Men nivåskillnad behöver inte vara en utmaning så länge du har en rullstolsramp. En rullstolsramp är en perfekt lösning för ditt hem om du vill ha mer frihet. Nedanför kan du läsa mer om vad du ska överväga när du letar efter en rullstolsramp.

- Rampens bredd
- Rampens längd
- Belastningen

Rampens bredd
En av de faktorer du ska vara uppmärksam på är rampens bredd. Idag finns det rullstolar och rullatorer i många olika storlekar, därför passar inte alla ramper till alla former av rullatorer och rullstolar. Det är en fördel om du vet hur bred din rullstol eller rullator är så att du säkrar att rampen passar till ditt hjälpmedel.

Rampens längd
När du vet bredden ska du undersöka rampens längd. Det är viktigt att du väljer en ramp med rätt längd så att den passar där du vill placera den.

Belastningen
Sist men inte minst ska du vara uppmärksam på belastningen. Hos Senior24.se kan du både hitta en tröskelramp som tål belastning upp till 200 kg och en vikbar rullstolsramp som tål belastning upp till 300 kg.

Välj en ramp efter dina behov
Det är några saker du ska överväga innan du köper en rullstolsramp. Lyckligtvis gör dessa övervägningar att du får valt den helt rätta rampen som passar dina behov. Alla ovanstående faktorer är viktiga när du letar efter en rullstolsramp. Om du inte har behov för en rullstolsramp kan du hos Senior24.se även hitta tröskelramper och gummiramper med lim.