Extra stora rullatorer

Alla människor har olika höjd och storlek. Det ska det tas hänsyn till när du ska välja en rullator. Personer som med åren blir lite större ska ha en rullator som är designad för att klara vikten. Endast då är det säkert för brukaren att manövrera runt med rullatorn. Rullatorns höjd är viktig i förhållande till att du ska känna att den är bekväm att gå runt med till vardags.

Hos Senior24.se kan du hitta extra stora rullatorer som passar de tyngre viktklasserna.

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.

Att stå framför ett köp av en extra stor rullator kan ge anledning till ett par frågor. De vanligaste frågorna har vi försökt att svara på i den följande informationen. Om du har ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta Senior24.se för råd och vägledning.

Vad är en extra stor rullator?
En extra stor rullator är beräknad för stora människor. Dessa rullatorer är designade för att kunna klara en högre vikt än standardrullatorer. Utöver att en extra stor rullator kan klara en högre vikt är de också utrustade med ett bredare och djupare säte än standardmodellerna.

Dietz XXL rullatorn tål en belastning på upp till 200 kg, då det är en extra stor rullator tillverkad i en mycket kraftig kvalitet. Trots den kraftiga kvaliteten är den fortfarande än lättviktsrullator som endast väger 12,6 kg. Du kan alltså fortfarande ha med den i både bilen och bussen. Utöver det har rullatorn många inställningsmöjligheter så att du kan anpassa den optimalt för dig.

Vad är fördelen med en extra stor rullator?
Fördelen med en extra stor rullator är att du kan känna dig trygg när du använder den. Den kan nämligen klara den belastning den utsätts för när du använder den. Rullatorns konstruktion är nämligen tillverkad för att kunna tåla mycket vikt.

Extra stora rullatorer har också en stabil konstruktion för att du inte ska behöva bekymra dig för att den inte klarar ojämn terräng eller att komma över en tröskel inomhus.

Kan den användas både inomhus och utomhus?
Du behöver inte spekulera över om du ska använda din rullator utomhus eller inomhus. De extra stora rullatorerna kan användas för bägge delar. Oavsett om du bara ska använda den inomhus eller utomhus kan du välja en från vårt sortiment.