Kilkuddar

Under de senaste åren har kildynor och kilkuddar blivit allt mer populära. Arbetsterapeuter och kiropraktorer har i allt högre grad insett deras värde, och det av goda skäl. När du använder en kilkudde minskar bäckenets böjning avsevärt, vilket skapar en fantastisk sittupplevelse som nästan känns som att sitta på en boll. Detta bidrar till att bibehålla ryggens naturliga kurva.

Många moderna kontorsstolar har en funktion där sitsen kan lutas något framåt. Genom att använda en lutande kudde får du samma fördel, men du får också en bärbar kudde som enkelt kan användas i hemmet eller som du kan ta med dig när du går ut.

Det finns 5 produkter.

Visar 1-5 av 5 objekt

Kildynor och kilkuddar: Komfort med god ergonomi

Arbetsterapeuter och kiropraktorer har i allt högre grad förespråkat användningen av kildynor och kilkuddar. Deras växande popularitet beror till stor del på deras effektivitet. Kilkuddar är bra hjälpmedel, särskilt om du lider av gnagande eller konstant ryggsmärta. Dessa kuddar bibehåller ryggradens naturliga krökning, vilket kan lindra din smärta. Ta med dig en kilkudde till din kontorsstol, matstol eller bil och känn skillnaden.

Här på Senior24.se har vi ett brett sortiment av lutande och kilande kuddar, så att du kan hitta rätt kudde för dina behov.

Använd en lutande eller kilformad kudde om du måste sitta länge

Ryggont kommer ofta smygande med åldern. Problemet ligger inte bara i den senaste gången du satt i en dålig position, utan i de många gånger det ackumuleras över tiden. Ryggproblem orsakas därför ofta av olämpliga sittvanor.

Många av oss sitter flera timmar om dagen, ofta på vanliga platta stolar eller kuddar som får oss att sjunka ihop i överkroppen. Detta är problematiskt eftersom kroppen inte är konstruerad för att komprimeras på detta sätt. Den olämpliga krökningen av ryggen när du lutar dig in mot skrivbordet eller matbordet kan med tiden belasta ryggraden och leda till ihållande smärta.

En ergonomisk kildyna eller kilkudde är en bra investering, särskilt om du sitter länge. Den lyfter upp dig något, "tvingar" dig att sitta korrekt och avlastar trycket på nedre delen av ryggen. Detta kan avsevärt minska obehag. Kildynor är idealiska för kontorsstolar, matstolar, rullstolar eller bilen och kan användas för både smärtlindring och förebyggande.

Så fungerar en kilkudde

Det är inte bara dina sittvanor som kan orsaka ryggont, utan även konstruktionen av stolen du sitter på. Många vanliga stolar ger inget stöd för ländryggen, vilket leder till smärta även om du inte känner att du sitter fel.

Kilkuddar lyfter upp dig, minimerar belastningen på ländryggen och ser till att du sitter anatomiskt korrekt. De förhindrar överdriven böjning av bäckenet och bevarar ryggradens naturliga kurva. Moderna kontorsstolar har ofta lutande sits, men du kan uppnå samma effekt med en lutningsdyna. En kilkudde är dessutom praktisk, portabel och kan användas på flera ställen i hemmet.

När du placerar kilkudden i din stol ska den breda änden vara mot ryggstödet för att skapa en lätt framåtböjd position.

Lutande kilar med granulerat skum för optimal komfort

De flesta av våra kilkuddar på Senior24.se är tillverkade i Danmark av granulerat skum av hög kvalitet. Granulatskum består av olika typer av skum som limmas ihop under högt tryck. Resultatet blir en kudde med hög densitet för stabilitet och flexibilitet för optimal sittkomfort.

Många kunder är mycket nöjda med våra TEMPUR kilkuddar. TEMPUR-materialet anpassar sig efter kroppens konturer, vilket ger en jämn tryckfördelning och en exceptionellt bekväm sittupplevelse. Kudden återfår sin ursprungliga form när du reser dig upp.

Använd din lutande kudde i bilen

Under långa bilresor sitter vi ofta i samma position under en lång tid. Bilsätena är vanligtvis låga, vilket kan få oss att sjunka ihop med överkroppen. En kilkudde kan vara till stor hjälp på längre resor.

För optimal användning i bilen placerar du lutningskilen direkt på sätet med den tjocka änden mot ryggstödet och sätter dig på den. Förutom en bättre hållning får du ofta också en bättre utsikt eftersom du sitter lite upphöjd.

Vår kilkudde för bil utmärker sig genom att den har rundade hörn baktill för att bättre passa bilstolen. Den är också tillverkad av fastare skum än våra andra kilkuddar, vilket är en fördel på mjuka bilsäten.

Hitta kilkuddar i olika höjder

Kilkuddar finns i olika höjder, och på Senior24.se hittar du lutande kilkuddar och kilkuddar i höjder från 6 cm till 10 cm. Förstagångsanvändare rekommenderas att börja med den lägsta höjden på 6 cm, eftersom det kan ta lite tid att vänja sig vid att använda en lutande kudde. Öka sedan gradvis höjden efter behov. Ju högre kilkudde, desto mer energi krävs för att använda den.

När du köper en kilkudde är det viktigt att tänka på vad du ska använda kudden till:

- Kilkudde för stol: 37 x 37 cm är en bra storlek.

- Kilkudde för bil: Samma storlek som för stolen (37 x 37 cm) och en lägre kudde rekommenderas ofta.

- Kilkudde för sängen: En större kudde på 45 x 45 cm fungerar bra under hela kudden.

- Kilkudde för rullstol: Storleken kan variera individuellt, eftersom användare ofta sitter i rullstol under längre perioder. Lutningskudden kan användas som en variation.

Kilkudden ska vara avlastande och bekväm. Hos oss hittar du funktionella kilkuddar och kildynar utan att kompromissa med komforten. Design och färgval är upp till dig.

Kombinera med en ryggkudde för maximal komfort

För extra komfort är det en bra idé att kombinera din kilkudde med en ryggkudde. Ryggkudden ger optimalt stöd för nedre delen av ryggen och ser till att ryggraden vilar ergonomiskt korrekt.

Senior24.se erbjuder ryggkuddar och sittkuddar med minnesskum som i kombination med din kilkudde ger maximalt stöd för ryggen i vardagen.

Om du vill ta hand om din rygg när du sitter, ta en närmare titt på vårt urval av smarta kilkuddar och hitta den perfekta kudden som din rygg kommer att tacka dig för. 

Om du är osäker på vilken kudde som bäst passar dina behov finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt kilkudde för dig så att du kan njuta av en frisk och stark rygg i många år framöver.