Duschstolar & Duschpallar

Duschstolar och duschpallar - Hjälpmedel til badrum

Duschstolar & Duschpallar Det finns 9 produkter.

Visar 1 - 9 av 9 artiklar
Visar 1 - 9 av 9 artiklar

Välj rätt duschstol för ditt badrum

En duschstol eller duschpall är i grund och botten en stol som är speciellt tillverkad för att användas i badrummet. En duschstol eller duschpall har nämligen gummifötter som gör den stabil och säker i duschen. Dessa produkter är också tillverkade i rostfritt och hygieniskt material.

I följande text kan du läsa mer om vad du ska ta hänsyn till innan du beslutar dig för vilken duschstol du ska investera i.

Var ska du använda duschstolen?

Det är skillnad på vilken duschstol du ska välja beroende på om du ska använda den i en duschkabin eller ett badkar. Alla duschstolar och duschpallar kan användas i en duschkabin med det är lite annorlunda med ett badkar.

Ett badkar är rundat i botten och det kan därför vara svårt att få en duschstol att stå stabilt. Vi rekommenderar att du använder ett badbräde till ett badkar då det kan monteras över badkarets kanter.

Vad har du behov för?

De flesta duschstolar har bara ett säte men du kan också hitta några med både armstöd och ryggstöd. Armstöden kan vara ett bra stöd när du ska sätta dig eller resa dig från duschstolen. Ryggstödet är däremot bra för dig som har svårt för att sitta upp när du duschar.

Hopfällbar duschstol

Om du inte har så mycket plats i badrummet eller gärna vill ha med duschstolen på semester kan det vara en fördel att välja en hopfällbar modell. Den är både platsbesparande och transportvänlig.

Stödhandtag ger dig bättre balans

Man kan med fördel ha stödhandtag uppsatta på utvalda områden i badrummet. Du har då möjlighet för att hålla balansen när du sätter dig på en duschstol.