Sittkuddar & Sittdynor

Det finns många olika typer av användbara sittkuddar och sittdynor som är nyttiga för äldre människor. Senior24.se har därför samlat ett exklusivt urval av dessa i denna kategori.

I denna kategori hittar du ett bra urval av olika dynor och kuddar som vridkuddar, lutande kuddar och värmekuddar. Alla produkter är tillverkade i en snygg och attraktiv design.

Underkategorier

 • Sittdynor

  Ta en titt på vårt härliga urval av supersköna sittdynor på Senior24.se. Vi har noggrant valt ut sittdynor som är anpassade till seniorers behov och skapar en riktigt härlig sittupplevelse. Oavsett om du föredrar memory foam eller tryckavlastande material så hittar du den perfekta matchningen för ökad komfort. Vårt urval sträcker sig i stilar, färger och material, så att du kan skapa din egen personliga touch och göra din sittgrupp ännu mer mysig.

 • Kilkuddar

  Under de senaste åren har kildynor och kilkuddar blivit allt mer populära. Arbetsterapeuter och kiropraktorer har i allt högre grad insett deras värde, och det av goda skäl. När du använder en kilkudde minskar bäckenets böjning avsevärt, vilket skapar en fantastisk sittupplevelse som nästan känns som att sitta på en boll. Detta bidrar till att bibehålla ryggens naturliga kurva.

  Många moderna kontorsstolar har en funktion där sitsen kan lutas något framåt. Genom att använda en lutande kudde får du samma fördel, men du får också en bärbar kudde som enkelt kan användas i hemmet eller som du kan ta med dig när du går ut.

 • Ländkuddar

  Här kan du se vårt fina urval av olika länd- och ryggkuddar. Det är vanligt att man blandar ihop de två typerna av kuddar, trots att de egentligen har två olika syften. Ländkudden är bra för att stödja den nedre delen av ryggen och är perfekt om du upplever svaghet i nedre delen av ryggen. Ryggkudden å andra sidan täcker hela ryggen och ger även bra stöd på sidorna. Så du kan hitta den perfekta kudden som passar dina behov.

 • Vridsitsar

  Praktiska vridbara sitsor som gör det lättare för dig att växla från en position till en annan. Vridbara sitsor är särskilt användbara på bilsäten där det kan vara svårt att vrida sig 90 grader för att ta sig in eller ut ur bilen. Våra vridbara sitsor är också lämpliga för vanliga stolar, vilket ger en smidig och sömlös förflyttning. Gör din vardag bekvämare med våra vridbara sitsor.

 • Svankskot kuddar

Det finns 18 produkter.

Visar 1-18 av 18 objekt

Sitt rätt med rätt sittdyna

Många underskattar betydelsen av en bra sittdyna för en bra sittupplevelse. Oavsett om du har ryggproblem eller inte kan rätt sittdyna göra stor skillnad för hur du sitter korrekt och känner dig bekväm.

Dynor för olika situationer:

För stolar vid matbordet

Matstolar saknar ofta den nödvändiga komforten, antingen med en hård sits eller en tunn dyna. Genom att använda en ergonomisk sittdyna kommer du att uppleva en betydande förbättring av din sittkomfort. Stolen blir också något högre, vilket är särskilt fördelaktigt för äldre personer som kan ha en tendens att sjunka ihop i ryggen när de sitter under långa perioder.

För kontorsstolar

De flesta kontorsstolar har bra sits, men de är ofta utformade för en genomsnittlig person, vilket du kanske inte är. Kvaliteten på sitsen kan också variera, och med tiden kan den bli sliten. På Senior24.se kan du välja mellan dynor med minnesskum eller avfasade kilar som passar perfekt till kontorsstolar.

För rullstolen

Personer i rullstol sitter ofta många timmar om dagen. Det ställer ännu högre krav på en ergonomiskt korrekt sittställning. Att investera i en högkvalitativ dyna är särskilt fördelaktigt. Våra dynor är dimensionerade för att passa standardrullstolar. Variationen är viktig och du kan kombinera olika dynor för att stärka kroppen och hjälpa till att bygga muskler.

För användning i bilen

En bra kudde till bilen är en enkel men effektiv förändring. Vanliga bilsäten gör att du sjunker ner i ryggen. En lutande kudde eller snedställd kil lyfter upp dig och avlastar rygg och ländrygg. Ett vridbart säte kan också vara till stor hjälp, eftersom det gör det lättare att ta sig i och ur bilen.

Formen på dynan ska passa dig

När du ska välja en ny sittdyna ska du bestämma dig för om du vill ha en vanlig sittdyna eller en vinklad sittdyna. Den lutande dynan ger en bättre sittställning genom att skjuta höfterna något framåt och bibehålla ryggens naturliga kurva. En vanlig platt dyna är mer mångsidig och kan användas på olika stolar eller som ersättning för en soffdyna.

Övervägande av olika typer av dynor

När du har bestämt dig för att uppgradera dina dynor bör du fundera på var du vill använda dem. Våra dynor kan användas i olika situationer och listan är inte uttömmande. Ring oss för råd och rekommendationer för att få rätt kuddar för dina behov.

Tygöverdrag för en mjuk och bekväm yta

Våra kallskumskuddar levereras med ett elegant svart bomullsöverdrag som är helt tvättbart. Bomull ger en slitstark och mjuk yta som står emot slitage över tid. Bomull kan dock vara svårt att rengöra om det blir fläckigt, så vi rekommenderar att du tvättar överdraget omedelbart efter spill.

Vattentätt överdrag för inkontinens

Som ett alternativ till bomullsöverdrag erbjuder vi vattentäta överdrag som är lämpliga för inkontinens. Skyddet är maskintvättbart och svart i färgen, vilket döljer eventuella fläckar. Även om det inte känns lika mjukt som bomull, ser det till att dynan förblir torr och snygg.

Korrekt sittställning - en rekommendation från fysioterapeuter

Fysioterapeuter har rekommenderat lutande kuddar i flera år. En lutande kudde hjälper till att räta ut ryggen, skjuta höfterna framåt och avlastar trycket på både rygg och ländrygg. Det är inte bara medicinska rekommendationer, utan alla som sitter stilla under kortare perioder kan ha nytta av en lutningskudde. På Senior24.se erbjuder vi lutningskuddar i olika höjder som kan användas utan överdrag eller med ett vattentätt överdrag som tillval.